• Welkom op de site van S.V. Twedo

 • Update KNVB over amateurvoetbal

 •  

  Bron: knvb.nl

   

  De KNVB heeft voor het komende voetbalweekend een streep gezet door alle wedstrijden in het amateurvoetbal. Zowel de duels in de veld- en zaalcompetitie zijn er tot 21 januari uitgehaald. Dat betekent dat de winterstop in elk geval nog het komende weekend wordt doorgetrokken, ongeacht wat het kabinet deze week beslist over het huidige maatregelenpakket. 

  Dat heeft de Nederlandse voetbalbond dinsdagmiddag bekend gemaakt nog voor de persconferentie van het nieuwe kabinet, die normaliter pas komende vrijdag gehouden wordt. "Achter de schermen zijn we bezig met verschillende scenario's voor het vervolg van de competitie", verklaart Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, op de website van de KNVB. Last minute reageren op een besluit van het kabinet, was sowieso lastig geworden.

  Zodra er duidelijkheid is van de overheid, komt de KNVB uiteraard wel in actie. Van der Zee hoopt op een andere positie voor het sporten. "We hopen natuurlijk dat het kabinet de huidige beperkingen voor de sport gaat versoepelen. Sporten is essentieel voor een goede gezondheid en zou als essentiële sector meer mogelijkheden moeten krijgen dan nu. Op dit moment kunnen 1,2 miljoen amateurvoetballers amper sporten en zitten vooral thuis."