• Welkom op de site van S.V. Twedo

  • Twedo wint eindelijk weer

  • Bron: hodo.nl

    Een onherkenbaar HODO heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Twedo met 0-4 te verliezen. De nederlaag was volkomen terecht, een inspiratieloos HODO werd op inzet en karakter afgetroefd door de ploeg van oud HODO trainer Jannes de Lange. De voortekenen leken nog zo gunstig voor de ploeg van trainer André Blom. HODO was bezig met een goede serie en had vorige week zelfs nog met 3-1 gewonnen van koploper Raptim.

    De spelers van HODO dachten waarschijnlijk dat ze ook wel even gemakkelijk zouden winnen van Twedo, maar in de praktijk kwam hier weinig van terecht. Het beeld van de wedstrijd was dat de mannen van Twedo tegen de jongetjes van HODO wel de duidelijke wil hadden om de duels te winnen om zodoende een goed resultaat te behalen. De beginfase liet al zien dat de verdediging van HODO het deze middag bijzonder lastig zou krijgen met de snelle en onvermoeibare spitsen van Twedo. De beide backs van HODO werden op alle fronten voorbijgelopen door de voorwaartsen van de gasten. Na een half uur kwam Twedo op 0-1 door een doelpunt van Kristian Tinge. Hierna kwam HODO bijna op gelijke hoogte maar het schot van Dave Padding raakte de paal. Even later wees de laconiek leidende scheidsrechter Louwes naar de stip nadat Dimitri Lazaridis onderuit werd gehaald in het zestien meter gebied. Jeffrey van Veen pakte nog even zijn gebruikelijke praatkaart en Sander Boer benutte deze buitenkans beheerst en zo stond het 0-2. Dit was tevens de ruststand.

    Trainer Blom verloste Glen Kikkert uit zijn lijden door hem te wisselen en ook de onzichtbare Dennis van Veen mocht in de kleedkamer achterblijven in de rust waardoor Ruben Brinkman en Mark Boertien hun opwachting maakten in de 2e helft. De opdracht voor HODO was simpel, snel de aansluitingstreffer maken om toch nog uitzicht te hebben op een goed resultaat. Deze goede plannen konden na exact 51 minuten in de prullenbak doordat Twedo een uitstekende counter plaatste. Het was Sander Boer die zijn tweede treffer maakte en zo stond het net na rust 0-3. HODO kreeg nog wel een scoringskans maar de lob van Patrick Timmerman werd op prima wijze gekeerd door de Twedo doelman. Twedo maakte ook nog de 0-4 via Iwan Immink die een rebound benutte in de 87e minuut.

    Door de zege klom Twedo naar de 12e plaats op de ranglijst terwijl HODO genoegen moet nemen met de 14e en laatste plaats in de rangschikking.