• Welkom op de site van S.V. Twedo

  • Twedo MO17-1 steviger aan kop in de voorjaarscompetitie

  • Zaterdag 7 maart 2020 stond de wedstrijd tegen de meiden uit Steenwijk op het programma. Een programma dat in het teken stond van het teamuitje, de meiden en hun begeleiding waren vrijdags al vertrokken naar een kampeerboerderij in de directe omgeving van het tweelingdorp. Waarbij je gerust kunt stellen dat na het zien van de massaal gedeelde foto’s en filmpjes het een geweldig en zeer geslaagd weekend is geweest en waar denk ik een groot compliment aan de leiders Barry, Robert en Adri hier op z’n plaats is. Maar tussendoor al die gezelligheid moest er dus nog een wedstrijd gespeeld worden. Tegenstander was ST 'd Olde Veste'54/Steenwijk MO17-2, werd gespeeld op veld 4 en stond onder de leiding van Dhr. Prins.

    Meiden van Twedo begonnen wat rommelig aan de wedstrijd en hadden in de duels ook best moeite met de fysiek sterke dames uit Steenwijk die niet terug deinsden voor een duwtje meer of minder. Onze tegenstander was net even iets gretiger en iedere afvallende bal was dan ook voor de meiden uit Steenwijk. Wat resulteerde na vijf minuten voetballen in een tegentreffer, meiden uit Steenwijk scoorden de op dat moment verdiende 0-1. De gehavende technische staf van Twedo moest mede door wat blessures het één en ander omzetten maar dit verzwakte het team niet. Onze meiden bleven hard werken als team en je kon zien dat ze steeds beter in de wedstrijd kwamen en er ontstonden steeds meer mogelijkheden om het de keepster uit Steenwijk lastig te maken. Naast het geven van een duwtje werd er hier en daar ook wel eens even vastgehouden en wellicht dat een tekort aan slaap bij één van onze meiden leidde tot een geïrriteerde reactie waarop de goed fluitende scheidrechter besloot dat het beter was dat de beide kemphanen even 5 minuten moesten afkoelen. Op slag van rust werd Laure aangespeeld, zij dribbelde met de bal aan de voet richting vijandelijk doel passeerde haar directe tegenstander en schoot goed binnen ruststand 1-1.

    Het moest dus gebeuren in de tweede helft en dat zag je terug in het spel want direct vanaf de aftrap was het Twedo die het initiatief nam, aanvallend werd er steeds meer gecreëerd en verdedigend werd er nagenoeg niets meer weggegeven. Na opnieuw een goede aanval van Twedo over links waaruit een schot op doel kwam, in eerste instantie nog gepareerd door de keepster maar in tweede instantie hard werd binnen geschoten door Ezra. Hiermee kwamen onze meiden op een verdiende 2-1 voorsprong. De meiden van Twedo bleven geconcerteerd spelen op zoek naar meer goals. Vanuit een ingooi en een goede passeer actie kwamen we weer in scoringspositie maar beging onze tegenstander een overtreding wat leidde tot een terechte penalty. Een klus voor onze specialist Robin….3-1. Maar de honger naar doelpunten was nog niet gestild want met ongeveer nog tien minuten te spelen was het Dani die naar een aantal mislukte pogingen nu wel de bal tegen de touwen schoot en hiermee bracht zij de eindstand op 4-1.

    De meiden hebben tot nu al hun wedstrijden gewonnen en staan stevig aan kop in deze voorjaars competitie. Ze hebben nu 4 wedstrijden gespeeld en 12 punten, 9 doelpunten voor en 2 tegen. Volgende week mogen de meiden weer op reis naar Zwartsluis, spelen om 10:30 uur tegen DESZ MO17-1.