• Welkom op de site van S.V. Twedo

  • Twedo MO17-1 start de najaarscompetitie uitstekend

  • Zaterdag 19 september 2020 ging voor onze meiden de najaar-competitie 20/21 van start. De dames moesten het opnemen tegen ST FC Meppel/Alcides MO17-2, op voorhand een lastige tegenstander zo weten we uit eerdere confrontaties . Maar met het nodige zelfvertrouwen, wat opgedaan was in de drie gewonnen bekerwedstrijden, vertrokken we om 10:45 uur richting Meppel waar om 12:15 uur de wedstrijd begon.

    Onze meiden begonnen zeer goed aan de wedstrijd, met goed positiespel en leuke combinaties welke meestal startten bij Anouk Dit goede spel resulteerde dan ook na vier minuten in een verdiende voorsprong, een goed geplaatst afstandsschot van Nikki liet de keeper van Meppel kansloos en de 0-1 was een feit. Dat smaakte naar meer want nog geen drie minuten later was het Ezra die de 0-2 maakte. De meiden van FC Meppel/Alcides waren niet bij machte om de meiden van SV Twedo af te stoppen want opnieuw enkele minuten later haalde Dani de trekker over en maakte de 0-3. Amper twee minuten later was het opnieuw Ezra die haar directe tegenstander passeerde en met een goed geplaatst schot de stand na een kwartier voetballen op 0-4 bracht. De dames van SV Twedo namen iets gas terug en lieten de meiden uit Meppel iets meer voetballen maar onze dames bleven zowel aanvallend als verdedigend de bovenliggende partij. Dit speloverwicht zorgde ervoor dat Robin op slag van rust nog de 0-5 maakte.

    Na rust bleven onze meiden het betere van het spel houden, maar mede door wat omzetting en hier er daar een pijntje, ging het de eerste vijftien minuten van de tweede helft wat moeizamer. Maar in de vijfenzestigste minuut was het Dani die de weg naar de goal weer wist te vinden en dus de score verder uitbouwde naar 0-6. Door het ontstaan van enkele blessures moest de gehavende technische staf nog een aantal wissels doorvoeren, maar ook in deze gewijzigde opstelling bleven onze meiden het betere van het spel houden. Dani maakte naar een goede voorzet van Lynn de 0-7 en die zelfde Lynn zorgde met een mooi afstandsschot voor de eindstand van 0-8. Een afgetekende overwinning en een super start van de competitie.

    Volgende week spelen de meiden om 10:00 uur thuis op veld 4 tegenstander is dan ST d Olde Veste 54/Steenwijk MO17-1. En met in achtneming van de afstandsregels geldt nu nog meer als voorheen, kom op tijd want vol is vol……