• Welkom op de site van S.V. Twedo

 • Twedo JO13-1 kampioen!

 • Eerder dit seizoen speelden wij de uitwedstrijd tegen hetzelfde FC Assen, het was van onze kant geen beste wedstrijd en Assen speelde na behoren en kreeg de beste kansen. Wij misten inzet en een beetje geluk en dat resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Nieuwe ronde nieuwe kansen voor de toppers die inmiddels na de spannende, vermakelijke wedstrijd die 0-2 voor ons eindigde kampioen waren. Maar we hadden de jongens goed scherp omdat we tegen Assen wat hadden goed te maken. We waren compleet en hadden 15 man. Boaz, Mauro, Nanko en Bj√∂rn begonnen aan de kant en de andere toppers moesten het laten zien ook zonder de sterkhouders te presteren en dat bleek een goede zet.

  We begonnen sterk en het spel was continu op de helft van FC Assen. Er werd sterk gevoetbald en er zaten hele leuke combinaties bij. Kansen waren er alleen de goals bleven uit. Assen was gevaarlijk in de counter en die kregen ook een paar aardige kansen. Mooi om te zien hoe de leiding van de tegenstander positief was en hoe goed ze voor de dag kwamen. En dat betaalde zich uit in een counter die de 0-1 opleverde. Rappe spits was weg en Daan was kansloos in de afronding.

  We merkten dat we nu toe waren aan de rust en de benodigde omzettingen. In de kleedkamer hing een dubbel gevoel. Het spel was aardig, achterstand was minder. We hebben wat wissels doorgevoerd en in de 2e helft moesten we aan de bak. Het spelbeeld was identiek aan het eerste gedeelte, kansen waren er ook. Uiteindelijk werd de stand gelijkgetrokken een mooie pegel van Mauro zette de stand op 1-1. De spanning steeg en we werden onnauwkeuriger. We wilden kost wat kost winnen en alles ging naar voren. Achterin stonden we een op een en dat leverde nog een paar gevaarlijke counters op voor onze gasten die een aantal keer dichtbij de 1-2 waren.
  Uiteindelijk met een laatste slotoffensief hebben we geprobeerd om de winst onze kant op te slepen maar we kwamen niet verder dan een aantal mogelijkheden. Onze keeper Daan kwam helaas als speler ook niet tot een treffer naar een goede laatste aanval. De scheids floot af 1-1. Assen was dit seizoen de ploeg die ons de winst ontnam. 2 maal eindigde het in 1-1.

  Maar goed we zijn kampioen! Trots op de jongens hoe we ongeslagen 2e klasse kampioen, halve finale beker en nu 1e klasse kampioen zijn geworden! We hebben na de wedstrijd lekker op de kar een feestje gemaakt onze andere trainer Iwan die helaas wegens werkverplichtingen bij de Welkoop even een bedankje gebracht om met de kar hem even te bezoeken! Mooie middag met daarna een lekker patatje en een snackje voor de kids en een biertje voor de staf en ouders! Kortom mooi seizoen.

  Marc Miltenburg