• Welkom op de site van S.V. Twedo

 • Twedo JO11-1 na rust op dreef

 • In de vroege ochtend van zaterdag 11 mei staan wij als vaste supporters groep (ook wel ouders van de JO11-1 genoemd) om 9:00 uur klaar voor de wedstijd. Het is gelukkig droog en het zonnetje breekt langzaam door. Als je je goed verstopt in de dugout zou je bijna geloven dat het mei is. We zijn klaar om onze matadoren (Sander Ziengs, Daniël Oving, Hugo Kamst, Tom Smit, Tobias Geers, Twan Timmer, Bonno van de Esschert, Milan Brands, Sem Stuiver en Koen Slaghuis) te zien voetballen!

  Het is de 9de wedstrijd van het seizoen waarvan ze 5 hebben gewonnen, 1 eindigde in een gelijkspel en ze hebben 3 verloren. Dus er staat deze ochtend nog echt wat op het spel. Ze hebben de mogelijkheid om derde te worden en dan ben je zeker van Europees voetbal (of doen ze dat nog niet bij deze kinderen).

  Afijn de aftrap is een feit en al snel heeft Twedo de eerste kans via Twan Timmer die hem afvuurt op de keeper van de Weide die de bal vast heeft. Tijdens de volgende aanval schiet Koen Slaghuis op de lat….dit beloofd wat. Vervolgens schiet Koen nog geen minuut later op aangeven van Tom Smit de bal net over.

  De beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd maar Twedo weet elkaar net wat makkelijker te vinden. In de 13de minuut van de wedstijd schiet Hugo Kamst ons op een welverdiende voorsprong van 1-0. Na een paar goede reddingen en klutsballen die onze keeper Sander goed heeft, is het al snel rust. We hopen dat onze jongens na de rust net zo goed blijven spelen.

  Na de rust zijn de jongens echt op dreef. In de 3de minuut na rust scoort Tobias Geers op aangeven van Koen 2-0 en amper een minuut later scoort Tobias 3-0. Vervolgens scoort hij ook nog de 4-0! Dan moet Sander weer in actie komen en nadat hij een hard schot goed wegstomp heeft hij de bal in tweede instantie vast. In de 14de minuut neemt Sem een vrije bal die hij prachtig op Koen geeft. Koen staat vrij voor het doel en kopt hem erin 5-0. Vervolgens schiet Twan hem kort daarna keihard op de paal. Vlak voor het eind signaal scoort de Weide nog een mooi doelpunt 5-1. Sem krijgt in de laatste minuut nog een vrije trap maar deze gaat over. En dan klinkt het eindsignaal. Dankzij een puik middenveld en een super verdediging hebben de spitsen veel kunnen scoren!

  Al met al hebben alle mannen van JO11-01 gestreden deze wedstrijd. Ze hebben goed voetbal laten zien. Ik mag namens de ouders en de leiders uitspreken dat we super trots zijn op dit groepje jongens!!

  Een moeder