• Welkom op de site van S.V. Twedo

  • Twedo gemakkelijk langs Weerdinge

  • Bron: Facebook Voetbal in de regio Emmen (Bertjan Smit)

    Het was een kat en muisspel vanmiddag op sportpark de Luwte in Weerdinge. De thuisploeg kon totaal geen vuist maken. Hun enige wapenfeit, als je dat al zo moet noemen, was een schot voorlangs van Dennie Pol in de 84e minuut. TWEDO speelde beter en makkelijker, maar wist het overwicht met 11 man niet verder te brengen dan 0-2. Met een mannetje minder werd het uiteindelijk 0-5. Daar viel niets op aan te merken.

    Van achter de boarding lijkt het een mooi veld. Na enige tellen kon je zien dat het niet onder zou doen om er op te mogulskiën. Voor de voetballende ploeg, TWEDO in dit geval, is dat dan een nadeel. Voor de ploeg die tegen wil houden kan het een voordeel zijn. Die hoeven de bal alleen maar lukraak weg te schieten in de hoop dat een diepgaande Koop Rademaker er iets mee kon. Niet dus. Rademaker stond als spits geposteerd en kweet zich van zijn taak, maar is dus alleen maar bruikbaar in de diepte. Wat dat betreft had hij beter bij TWEDO kunnen spelen. Die hadden in de persoon van Iwan Immink een equivalent van Rademaker die behendiger is (ook 16 jaren jonger) en de ruimte wel kon bespelen, omdat Weerdinge achterin de snelheid niet kon bolwerken. Zeker niet als je tot aan de middenlijn op buitenspel wil spelen. Zo had Immink op aangeven van Dimitrios Lazaridis al in de 3e minuut kunnen scoren. Dat deed hij acht minuten later wel. De pass van Sander Boer valt achter de laatste lijn. Met nog twintig meter naar de goal heeft Immink aan drie balcontacten genoeg om de 0-1 te maken. Het uitvak gaat compleet uit zijn dak. Boer speelt centraal op het middenveld, in de rug gedekt door Patrick Kuhl en is Rick van Heuvelen en Hicham Amraoui iedere keer de baas. De bezoekers probeerden het spel iedere keer snel te verleggen, maar zoals al gezegd werkte het veld niet mee. De roep om een penalty in de 16e minuut wegens een overtreding op Immink was ook niet terecht, want de ingreep van Maikel Kroeze was misschien wel de beste actie van de thuisploeg deze middag. Net op het moment dat ik opschrijf dat TWEDO onzorgvuldig omspringt met balbezit en ruimte werd het 0-2. Bram Vuuregge is de maker. Tot aan de rust bleef het spelbeeld en score hetzelfde. Alleen moest TWEDO wegens een blessure van Dion Klaassen al wisselen. Voor hem kwam Jurben Visser in het veld. 0-2 bij rust dus.

    Waar de ploeg van trainer Jannes de Lange noodgedwongen moest wisselen, wisselde Padding om wat meer elan te brengen. Mohamed Suleiman en Arjan Sloots kwamen er in. Het zijn oudgedienden en moesten dus voor wat vuurwerk zorgen. Zoiets hoort bij het eerste kwartier na rust. Ze brachten wat schwung en TWEDO moest even recupereren. Weerdinge kwam ook wat dichter bij de goal en Jurrie Hilgenga ging zelfs voor een strafschop. Die kreeg hij van scheidsrechter Romano Houweling niet. Na 60 minuten kreeg Pol geel en was het momentum van de wissels feitelijk voorbij. Het beruchte kwartiertje was voorbij en de motoren van de nieuwe spelers uitgeblust. TWEDO wisselt twee keer en eentje daar van speelde maar kort mee. Daniel Mulder begaat volgens scheids Houweling een ondoordachte actie die hem behoudens geel ook een fikse hoofdwond opleverde. Zijn onbezonnen actie kostte ook Suleiman de wedstrijd, want die hield er ook een hoofdwond aan over en moest er ook weer uit. Hij kon nog vervangen worden door Niksa Aptsiauri, maar TWEDO bleef met 10 man over. In de aanloop naar die clash had assistent-trainer Egbert Pol zich in weinig vleiende woorden richting Houweling al laten horen. Na de knal wilde hij nogmaals verduidelijken dat Houweling er niets van kon. Die vond het welletjes en gaf Egbert Pol rood. De actie van Pol daarna zal hem waarschijnlijk een fikse schorsing opleveren. Een onbezonnen actie als reactie op het fluiten. Hij kon zich beter druk maken over zijn elftal van nu en in de toekomst. Uit pure frustratie en irritatie bleef hij na zijn rode kaart gewoon staan waar hij stond. TWEDO dus met 10 man, maar het was niet te merken. Een teken dat er kwalitatief voetballend nogal wat ontbrak bij Weerdinge.

    Het duurde tot de 76e minuut voordat het 0-3 werd. Vuuregge ronde prima werk van de flegmatieke linkspoot Jurben Visser prima af. Vier minuten later kregen de bezoekers een vrije trap rond de middenlijn. Waar Boer nog predikte om kalm aan te doen dacht Jurben Visser er anders over. Hij dook de diepte in en werd bediend waarna hij Vuuregge weer op maat bediende; 0-4. Een minuut later zorgt Jurben voor een hattrick aan assists door ook zijn naamgenoot Stan te laten scoren. Jurben komt zelf niet tot scoren. Daarvoor is zijn poging te zwak. Houweling had toen al gezien dat blessuretijd niet nodig was. Hij gaf Rademaker nog wel geel voor een slecht schot over en na 44 minuten en 38 seconden floot hij af. Een terechte uitslag. Weerdinge zal het van incidentele resultaten moeten hebben. Voordeel is misschien dat CEC naar de zaterdag gaat, want qua niveau hield het vandaag niet over. TWEDO doet bovenin mee. Qua voetbal terecht en als trainer de Lange het voor zichzelf ook nog eens voor elkaar krijgt om positief te coachen is er wellicht meer mogelijk.