• Welkom op de site van S.V. Twedo

 • SVO BDE MO17-1 tegen Twedo MO17-1

 • Zaterdag 5 juni 2021 begon voor de jeugd de regio-cup, een initiatief van de KNVB om na maanden van helemaal geen wedstrijdvoetbal, beperkt trainen en onderlinge partijtjes toch nog enigszins het seizoen 2020-2021 positief af te sluiten. Op deze eerste speeldag mochten onze dames het opnemen tegen de dames van SVO-BDE MO17-1.
  Na de laatste wedstrijd te hebben gespeeld op 26 september 2020 was het wel even wennen, want een aantal meiden was verast door het besluit en konden helaas niet meedoen in verband met andere verplichtingen , maar gelukkig werd het team ondersteunt door Sanne en Benthe van MO15-1 en konden we om half twee startten met de wedstrijd op het hoofdveld van V.V. Bargeres.
  Na een uitvoerige wedstrijdbespreking van de nog altijd zeer fanatieke technische-staf, begonnen onze meiden direct goed en geconcentreerd te voetballen.
  Na een tiental minuten spelen werd zichtbaar dat de dames wel wat ingeleverd hadden qua conditie en sommige ook qua snelheid maar ze kunnen nog steeds goed voetballen met elkaar.
  Dit bleek al snel uit het feit dat het enkel Twedo was die het spel maakte en ook diverse kansen creëerde.
  Maar uit de vele kansen wisten onze dames nog niet te scoren, waarbij ook de keepster van BDE een compliment verdiend.
  Maar na ruim een kwartier te hebben gevoetbald was het Manon die van achteruit op avontuur ging, al slalommend kwam ze één tegen één voor de keeper te staan en aarzelde niet en schoot de verdiende 0-1 binnen.
  Onze meiden bleven het betere van het spel houden ook naar diverse wisselingen aan de kant van de thuisploeg.
  Met nog 5 minuten te spelen kregen onze dames een vrije bal toegekend van de goed fluitende scheidsrechter , Maaike had bedacht dat dit een uitstekende klus voor haar was, de goed genomen vrije trap die alles en iedereen passeerde en in 1 keer in het doel leek te gaan werd door Lynn nog een setje mee gegeven en daar stond de 0-2 op het scorebord.
  Dit was tevens de ruststand.
  Na rust waren het opnieuw onze meiden die het initiatief namen , maar BDE had wel het e.a. omgezet en dit leidde tot een aantal leuke aanvallen over en weer.
  Maar onze sluitpost Jodie is niet in de problemen geweest vandaag.
  Na ruim een kwartier voetballen in de tweede helft was het opnieuw Twedo die een mooie aanval door keepster van BDE verwerkt zag worden tot een hoekschop, een hoekschop die perfect genomen werd door Dani en door Ezra in één keer werd binnen geschoten .
  Stand 0-3 dit was tevens de eindstand.
  De dames hebben de eerste drie punten binnen en gaan gewoon verder met waar ze gebleven waren en dat is leuk voetballen, plezier hebben met elkaar en proberen iedere wedstrijd te winnen.
  Volgende week spelen onze meiden thuis tegen HZVV MO17-1 , helaas mag er nog geen publiek komen kijken, en doordat ESPN de uitzendrechten niet heeft, zult u het opnieuw moeten doen met het wedstrijdverslag.