• Welkom op de site van S.V. Twedo

 • Bron: vvraptim.nl
  Het eerste elftal boekte tegen Twedo de grootste overwinning van het seizoen. Het werd maar liefst 5-0 voor de jongens van trainer Jan Wielink. Door de overwinning staat Raptim op plaats vier in de derde klasse C.

  Raptim had de pech dat Arnoud ter Bruggen vlak voor aanvang van de wedstrijd geblesseerd moest afhaken. Jesse Keen ging samen met Patrick Vos centraal achterin spelen en Marnix Leferink schoof door naar middenveld.

  Bij aftrap had Raptim 26 punten uit 16 wedstrijden en Twedo 24 uit 17 wedstrijden. In theorie een mooi uitgangspunt voor een spannende wedstrijd. In de praktijk liep het allemaal net even anders. Tot aan de 30ste minuut waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Het spel vond voornamelijk plaats op het middenveld en beide ploegen creƫerden nagenoeg geen kansen. In die 30ste minuut kreeg Floris Jan van den Hout een behoorlijk kans. Hij miste maar Raptim kreeg wel een corner. Uit die corner kopte de sterk spelende Patrick Vos de bal achter Twedo doelman Gerben Harms. 1-0

  Daarmee kwamen de eerste barstjes in het verzet van Twedo. In een tijdsbestek van een paar minuten kreeg Raptim de mogelijkheid om de score te verhogen. Maar Floris Jan had het vizier nog niet helemaal scherp. In de 37ste minuut was het echter wel raak. Floris Jan maakte de 2-0 uit een geweldige aangesneden voorzet van Danny Bos. Met die stand gingen de ploegen de rust in en kon de tevreden Raptim supporter genieten van zijn kop koffie of andere versnapering.

  In het eerste kwartier na de rust zette Twedo Raptim toch onder druk om de wedstrijd nog te keren. Zo werd de bal uit een vrije schop net over gekopt, schoten ze de bal op de lat, en kon de verdediging van Raptim in een scrimmage voor het eigen doel de bal maar ternauwernood wegwerken. In de 66ste minuut viel de wedstrijd in het slot. Arnold Malkus, ingevallen voor Lars Hoving, was attent bij een voorzet vanaf rechts en schoot zijn ploeg naar een comfortabele 3-0 voorsprong. De weerstand van Twedo was daarmee definitief gebroken en Raptim kreeg veel kansen op de score te verhogen. Dat gebeurde ook nog.

  In de 78ste minuut schoot Kay Ambergen op het doel. De bal ketste af op een verdediger van Twedo en belande in het doel. 4-0. In de 85ste minuut schoot Arnold Malkus ook nog eens op doel. De keeper redde maar Sven Meijringh als er als de kippen bij om de rebound te promoveren tot 5-0. Al met al een mooie en verdiende overwinning.