• Welkom op de site van S.V. Twedo

  • Ondanks goede start toch verlies Twedo

  • Bron: fckanaalstreek.nl
    HOC heeft een goede stap gezet richting handhaving in de zondag 3e klasse C. Thuis wist het met 3-2 te winnen van nummer twaalf Twedo. Door de overwinning is het gat gegroeid naar acht punten en dus kan de promovendus de komende weken omhoog kijken in plaats van naar beneden.

    Voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil vijf punten tussen beide ploegen, dus bij winst kon HOC uitstekende zaken doen. Desondanks was de start van Twedo beter te noemen. De gasten kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Sander Boer. Die voorsprong bleef in het eerste half uur staan, maar in de 35e minuut kwam HOC langszij. Mark Weering tekende voor de gelijkmaker en tevens de ruststand.

    Na de pauze kwam HOC goed uit de startblokken en scoorde het tweemaal binnen een kwartier. Beide keren was Gertjan Spijker de doelpuntenmaker en daarmee zorgde hij voor een veilige marge van twee doelpunten. Toch werd het in de slotfase nog spannend toen Twedo in de laatste tien minuten op 3-2 kwam via Jurben Visser. Maar verder dan dat kwam Twedo niet meer en dus bleven de drie belangrijke punten in Odoorn.