• Welkom op de site van S.V. Twedo

 • OldStars Walking Voetbal bij sv. Twedo

 • Voetbalvereniging S.V. Twedo uit Veenoord-Nieuw-Amsterdam heeft de ambitie om te starten met OldStars walking voetbal.

  Hiermee biedt de club ook ouderen de mogelijkheid om de sportieve en sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking voetbal biedt Twedo een aangepaste spelvorm voor voetbal op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten.

  Wat is OldStars walking voetbal?
  Met OldStars walking voetbal biedt Twedo in samenwerking met de FC Mooiste Contact Fonds (samenwerking KNVB en KPN) een aangepaste spelvorm aan voor voetbal op latere leeftijd.
  De belangrijkste aanpassingen bij het spelen van een partijtje zijn een kleiner veld, kleinere doeltjes en wandelen maar het belangrijkste is dat het gaat om veelzijdig en verantwoord bewegen op een laagdrempelige manier en daarmee een brede doelgroep verbinden.
  Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+.

  OldStars walking voetbal is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals o.a. OldStars voetbal, OldStars hockey, OldStars handbal e.a.

  Aanmelden
  Wil je mee doen met de OldStars meld je dan aan bij: secretariaat@twedo.nl
  (inmiddels zijn al 6 aanmeldingen binnen).
  Mocht je mee willen doen met het opzetten, meld je hier dan ook aan.