• Welkom op de site van S.V. Twedo

  • MO17-1 zet zegereeks voort

  • Zaterdag 29 februari 2020 stond de uitwedstrijd tegen V.V. Dwingeloo MO17-1 op het programma, meiden moesten om kwart over elf verzamelen in de kantine waarna het in kolonne vertrok richting het mooie brinkdorp Dwingeloo.

    Na een goede warming-up welke begeleid werd door ca. 120 dB aan veelal Nederlandstalige muziek begon de wedstrijd om 12:30 uur op het hoofdveld. Het meegereisde publiek kon na een fijn bakje koffie of thee in de schitterend riet gedekte kantine plaats nemen op de overdekte tribune en had hierdoor geen hinder van de stevige wind die opstak.

    Een stevige wind die ook wel wat invloed leek te hebben op het spel van onze meiden. De eerste helft hadden de meiden van Dwingeloo de wind mee, ook wat meer balbezit en telkens net even een stapje eerder bij de bal dan onze meiden. Een eerste helft die veelal op en neer ging waarbij met name Dwingeloo veel de lange bal hanteerde en dit werd min of meer overgenomen door onze meiden. Het leek wel of ze waren vergeten hoe goed ze kunnen voetballen met elkaar, en het had er alle schijn van dat onze dames tegen een eerste nederlaag aan zouden lopen want er werden nagenoeg geen kansen gecreëerd. Na een half uur voetballen kwam V.V. Dwingeloo MO17-1 dan ook op voorsprong, na een snelle uitbraak van onze tegenstander werd de bal op fraaie wijze over Anouk heen geschoten en was de 1-0 een feit.

    Direct vanaf de aftrap voor de tweede helft werd zichtbaar dat onze dames niet van plan waren hier punten te morsen op weg naar iets moois aan het eind van dit seizoen. Waarschijnlijk aangemoedigd door de technische staf tijdens de rust, kon je zien dat de meiden van Twedo beter begonnen te combineren, de posities werden beter bezet, en uiteraard nu de wind mee. Na een minuut of tien voetballen in de tweede helft was het Robin die een mogelijkheid kreeg tot schieten en uiteraard niet aarzelde waarmee zij zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Maar onze dames wilden meer en bleven aandringen op het doel van Dwingeloo. Naast dat er steeds meer kansen werden gecreëerd zag je ook dat beide teams langzaam wat energie kwijt raakten. Met nog tien minuten te spelen werd Dani weg gestuurd met een mooie steekpass. Ze kwam bijna van eigen helft en zij had maar één route en dat was recht op het doel van Dwingeloo af, en schoot overtuigend de bal in de linker hoek. De keeper van Dwingeloo was kansloos en hiermee zorgde zij voor de verdiende overwinning met de eindstand 1-2.

    De Meiden hebben nu 3 wedstrijden gespeeld en de maximale score van 9 punten en 5 doelpunten voor en 1 tegen. Volgende week moeten onze meiden het thuis opnemen tegen St. d' Olde Veste '54/Steenwijk MO17-2, ze spelen om 11:00 uur op veld 4. Kom op tijd want vol is vol………