• Welkom op de site van S.V. Twedo

 • Knappe prestatie Twedo MO17-1

 • Zaterdag 12 juni 2021 stond voor wat betreft de regio-cup de enige thuiswedstrijd van onze meiden op het programma. Tegenstander van vandaag de meiden van HZVV MO17-1 uit Hoogeveen. Wedstrijd begon om elf uur, werd gespeeld op veld 4 en stond onder leiding van scheidrechter Samuel Man in ’t Veld. Ook deze week werd het team ondersteunt door Sanne en Benthe van MO15-1.

  Direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat beide teams goed aan elkaar gewaagd waren met leuke aanvallen over en weer en strijd voor iedere meter maar waarbij HZVV de eerste vijftien minuten toch ietwat de bovenliggende partij was. Na een tijdje spelen ontstond er wat meer druk op het Twedo doel maar onze verdediging stond goed en ook onze gelegenheidskeeper van de eerste helft Jodie deed goed mee. Met nog een minuut of vijf te spelen in de eerste helft begonnen onze meiden meer grip te
  krijgen op de wedstrijd en werd ook de keeperster van HZVV aan het werk gezet. Maar ondanks veel strijd en aanvallend voetbal van beide kanten werd er in de eerste helft niet gescoord.

  Tweede helft begonnen onze meiden iets minder geconcentreerd, wellicht dat ze nog bezig waren met het verwerken van de vele aanwijzingen van de technische staf. Want binnen twee minuten kwam HZVV op voorsprong middels goed geplaatst schot in de verre hoek, en lieten ze Indra, onze gelegenheidskeeper van de tweede helft, kansloos. Onze dames waren weer nu weer bij de les maar keken wel tegen een achterstand aan, maar ondanks deze tegenvaller bleven onze meiden goed voetballen. Na tien minuten voetballen in de tweede helft, was het Maaike die na een goed steekpass vanaf het middenveld beheerst de verdiende gelijkmaker scoorde.

  Er ontstond een hele leuke wedstrijd die alle kanten op kon qua uitslag, met aanvallen over en weer, af en toe een duwtje , hier en daar een verbaal opstootje, het werd een echte derby waarbij het wel sportief en fair bleef. Twedo bleef door drukken op vijandelijk doel en na een goed genomen corner was het opnieuw Maaike die voor de 2-1 zorgde. Hierdoor was het weer HZVV wat alles op de aanval zette en waardoor er weer veel druk op het doel van Twedo ontstond, dit leidde vijf minuten voortijd in een indirecte vrije trap. Het feit dat deze vrije trap in het zestien meter gebied was en indirecte moest zorgde bij onze meiden voor wat verwarring en onze gasten uit Hoogeveen maakt daar dankbaar gebruik van en brachten de stand weer op 2-2.

  Meteen vanaf de aftrap was het alles of niets voor onze meiden. Een lange bal van Manon van achteruit, een goede aanname en steekpass van Ezra op Dani, die haar directe tegenstander achter zich liet, en één op één met de keepster verwoestend uithaalde en zo de machwinner werd. Stand 3-2 met nog één minuut te spelen.
  Onze gasten uit Hoogeveen gaven alles en mochten in die laatste minuut nog vier corners nemen maar de dames van Twedo hielden stand en de overwinning was binnenEen absolute top prestatie tegen een hoofdklasser, die absoluut voornemens was om hier te winnen vandaag, maar de punten blijven wederom op het Tweelingdorp.

  Volgende week spelen onze meiden uit tegen EHS MO17-1.