• Welkom op de site van S.V. Twedo

 • JO13-1 verlies halve finale KNVB Noordelijk bekertoernooi

 • Bron: sv-rwf.nl

  Op zaterdag 20 april speelde RWF JO13-1 de ½ finale van het noordelijk bekertoernooi. Op zich al een prestatie. De wedstrijd begon om 12.30 onder leiding van de goedfluitende Lammert Brink. Het plan van R.W.F. was om vanaf de aftrap snel te scoren.. dit slaagde; een lange bal van Jenno werd via een een-twee van Mark en Timo voorgegeven. Hier stond Symen te wachten om de bal binnen te schieten. 1-0 na 50 seconden, een droomstart!

  We gingen door. Twedo wist niet goed raad met onze manier van voetballen. Alai onderschepte op het middenveld de bal, passte weer naar Jenno, die Timo wegstuurde. Met een prachtig schot in de bovenhoek stonden we 2-0 voor na 5 minuten! Tot aan de rust liet Twedo zien waarom ze ½ finalist waren. R.W.F. werd teruggedrongen, maar kwam dankzij; Imro, Siette, Daniel, Tim en een hele sterke Sven geen moment echt in de problemen.

  In de tweede helft gingen we door waar we waren gebleven. Twedo probeerde het spel te maken en wij scoorden??....maar liefst 3x binnen 12 minuten. Mark schoot een prachtaanval via Jenno Timo, Symen en Alai schitterend in de hoek. Daarna had hij nog een hele mooie solo- actie in huis, die hij ook prachtig zelf afronde. Twedo wist even niet wat ze overkwam. Timo tekende na een prima aanval voor de 5-0.

  Gelopen wedstrijd zou je denken. Totdat Tim iets te enthousiast uit zijn doel kwam en de spits van Twedo onderuit liep, penalty tegen. Deze werd hard en hoog ingeschoten, 5-1. Het geloof kwam weer bij Twedo in de ploeg. Binnen 5 minuten scoorden ze nog 2x, 5-3. Na de 5-3 trapten wij af. Een snelle aanval vanaf rechts, via Jenno naar links werd door Timo afgerond, 6-3. De wedstrijd was gespeeld. Twedo scoorde nog 1x, waardoor de uitslag 6-4 werd.

  Na de wedstrijd kregen zowel de R.W.F.- ers als de Twedo-ers ijs. Super geregeld! Mooiste compliment kreeg ik van de trainer van Twedo; hij zei: voor zo’n klein clubje hebben jullie het fantastisch voor elkaar. Ontvangst goed geregeld, wedstrijdleiding super, sportieve wedstrijd, alleen jammer dat jullie ons helemaal van het veld speelden.