• Welkom op de site van S.V. Twedo

  • H.O.C. JO11-1 weet eindelijk te winnen van Twedo JO11-2

  • Bron: vvhoc.nl

    Na een weekje extra rust hebben de toppers van HOC JO11-1 het tweede deel van deze leuke voorjaarscompetitie ingeluid met een fraaie 5-0 zege op ‘Angstgegner’ Twedo. We hadden de fysiek sterke boys uit het tweelingdorp dit voetbalseizoen al drie keer eerder ontmoet en steeds gingen de blauw-witten met de zege aan de haal. Zaterdagochtend 6 april waren het echter de hongerige pupillen van trainster Andrea van Baardwijk die verdiend de punten in eigen huis hielden.

    Eerder dit seizoen speelde de harde wind een hoofdrol tijdens de heenwedstrijd, maar in Odoorn was het deze zaterdag perfect voetbalweer. HOC had er dan ook bijzonder veel zin in en legde meteen een paar fraaie aanvallen op de mat. Danny was gelukkig ook weer van de partij en liet zich meteen gelden. Nadat Daan en Pascal al wat kansjes hadden gehad verdween een hard schot van Danny via de voet van een van de Twedo-spelers in het doel: 1-0 voor onze geelhemden! Na de eerste time-out bleef HOC het betere van het spel houden, maar Twedo kwam er soms wel wat vaker gevaarlijk uit. Tot aan de rust werd er echter niet meer gescoord zodat 1-0 ook de ruststand was.

    In de tweede helft ging HOC door waar het in de eerste helft was gebleven. Bram was inmiddels opgelapt en was achterin weer ons ‘slot op de deur’. De thuisploeg voerde de druk steeds verder op en een nieuwe treffer kon haast niet uitblijven. Met een laag dwarrelschot haalde de onvermoeibare Pascal de trekker over en was het 2-0 voor HOC. Twedo beet zo nu en dan wel van zich af, maar Nikia had haar zaakjes weer prima op orde onder de lat en hield zo de nul. Aan de andere kant was Jesper wel succesvol. Een afvallende bal werd na de stuit fraai in de winkelhaak geknald: 3-0 voor HOC! Vrijwel meteen daarna nam Jeen het doel met zijn rechter onder vuur, maar zijn knal werd knap gepareerd door de goalie van Twedo. In het laatste kwart werd het toch 4-0. Sem stoomde op en zijn niet al te harde schot bleek toch trefzeker en hobbelde via de binnenkant van de paal over de doellijn. De wedstrijd was nu wel gespeeld en na goed doorzetten van Pascal was Jesper attent en zorgde hij met een intikker voor de eindstand: 5-0.